Hakkımızda

Maliye Bölümü 1997 yılında kurulmuş olup, lisans ve yüksek lisans düzeyinde öğretim yapmaktadır. Bölümde Mali İktisat, Maliye Teorisi, Mali Hukuk, Bütçe ve Mali Planlama olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır.

Bölümde gerçekleştirilen öğretim; öğrencilere ağırlıklı olarak kamu maliyesi ve kamu ekonomisi, kamu bütçesi, vergiler ve kamu borçlanması olmak üzere iktisat, hukuk, işletme, muhasebe ve finansman konularında gerekli bilgileri sağlamayı, analiz ve yorumlama yeteneği kazandırmayı amaçlamaktadır.

Bölümün Temel Amacı

Ulusal ve uluslararası düzeydeki mali ve iktisadi olayları bilimsel yöntemlerle inceleyen, sorgulayan, gelişmeleri izleyen ve çözümler üreten bireyler yetiştirmek, bu doğrultuda bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmaktır. Bu amaç çerçevesinde ulaşılmak istenen hedefler şunlardır.

Maliye alanında lisans ve lisansüstü düzeyde evrensel ölçütlere uygun nitelikli öğretim programları hazırlamak ve yürütmek

Bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak ülkenin ve bulunduğu bölgenin gereksinimlerine yanıt verebilecek araştırmalar ve yayınlar yapmak

Kamu ve özel sektörün mali ve iktisadi konularda uzman eleman gereksinimini karşılayabilecek donanımlı ve nitelikli maliyeciler yetiştirmek.

Yukarda belirtilen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek, mezunlarımıza geniş bir meslek yelpazesi içinde çalışma olanağı sağlamak için; maliye alanının çok yönlü olması dikkate alınarak, Bölüm ders programı başta Maliye ve Vergi alanı olmak üzere İktisat, İşletme, Hukuk, Kamu Yönetimi, Sayısal ve Bilgisayar alanındaki derslerden oluşmaktadır. Maliye programdan ders alan başarılı öğrenciler, kamu ve özel sektörde çok geniş bir alanda çalışma olanağı bulacaklardır.

Bölümün Program Çıktıları

- Maliye ile ilgili temel kavramları, maliye ve ekonominin temel fonksiyonlarını bilir; mali ve ekonomik gelişmeleri teorik ve pratik bir bütün olarak algılayabilir.
- Ekonomide kamu ve özel kesim davranışlarını bilir ve bu alandaki gelişmeleri değerlendirebilir.
- Kamu kesimi ve özel kesimin gerek duyduğu profesyonel sekreterlik hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak bilgi birikimini sağlamak.
- Temel bilişim teknolojilerini kullanabilir ve bunları etkili bir biçimde uygulayabilir.
- Maliye bilgi ve becerilerini ekonomi, vergi, bütçe ve muhasebe alanlarının en az birinde yardımcı ve uzman düzeyinde uygulayabilir.
- Takım çalışmalarında yer alabilir.
- Sorun çözme ve karar verme süreçlerinde sayısal yöntemlerden yararlanabilir.
- Mali, ekonomik ve sosyal alanlarda araştırma yapabilir ve sonuçları raporlayabilir.
- Kamu yararı, iş ahlakı ve sosyal sorumluluk konularına duyarlıdır.
- En az bir yabancı dili sözlü ve yazılı iletişimde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde kullanabilir.

Yönetim
Bölüm Başkanı